Hyvää ystävänpäivää – Kirsin Book Clubin lukusukat matkaavat kolmelle tunnetulle tekijälle

Hyvää ystävänpäivää! Suurkiitos kaikille lukusukkia kirjailijoille, kääntäjille ja äänikirjan lukijoille ehdottaneille. Saimme kaiken kaikkiaan yli 50 ehdotusta, kun laskimme yhteen blogiin ja eri Kirsin Book Clubin somekanaviin tulleet ehdotukset.

Raati, johon kuului myös Kirsin Book Clubin villasukkien kutoja Raila Luhtala, kokoontui ystävänpäivänä ja kävi läpi kaikki ehdotukset ja niiden perustelut. Pelkällä nimellä ei pitkälle päässyt, vaan perusteita piti olla.

Päädyimme antamaan sukat yhdelle kirjailijalle, yhdelle runoilija-kääntäjälle ja yhdelle äänikirjalukijalle. Sekä tietenkin arvoimme kaikkien meille kengännumeronsa ilmoittaneiden kesken yhdet sukat.

Saimme myös Twitterissä viestin kirjailija Minna Eväsojalta, joka on jo aiemmin vieraillut lukupiirissämme ja saanut omat sukkansa silloin.

Kirjailija

Valitsimme monesta ehdotetusta kirjailijasta dekkaristi Arttu Tuomisen. Päädyimme häneen, sillä useampi kirsinbookclubilainen on nauttinut hänen kirjoistaan sekä häntä ehdottaneen Saija Kuuselan perusteet olivat ihanimmista ihanimmat:

Upea dekkarikirjailija Arttu Tuominen olisi sukat ansainnut! Menestys ei ole tälle kirjailijalle kihahtanut hattuun vaan hän on iloinen, nöyrä ja auttavainen persoona jonka seurassa minulla oli esikoiskirjailijana ilo olla viime syksynä Rantasalmen ja Mikkelin kirjailijakiertueella. Koin olevani lämpimästi tervetullut ja reissusta jäi kaikin puolin mahtava fiilis. Ja jos arpaonni suosii niin räpylän koko on 39.

Saija Kuusela

Joten onneksi olkoon Arttu Tuominen! Sinulle lähtee Kirsin Book Clubin kirjailijasukat!

Tässä juttumme Artun kirjoista:

Arttu Tuominen juhlisti uusia sukkiaan täytekakulla, ei vaineskaan, vaan kyseessä on Vuoden johtolangan voitto 2020.

Kääntäjä

Saimme ehdotuksia myös kääntäjistä, jotka ilahtuisivat villasukista. Jotkut suomentajat saivat useita ehdotuksia kuten valintamme Heli Laaksonenkin. Helihän on tunnetuin lounaismurteella kirjoitetuista omista runoistaan, mutta hän on suomentanut sekä viron että latvian kielestä. Hän asuu myös vanhassa puutalossa, jossa villasukat ovat aina tarpeen.

Tässä perusteluja:

Heli Laaksonen. Hän ilahtuisi taatusti, ja odotan vain hänen hupaisia kommenttejansa turunmurteella, jos sattuisi niin, että hänelle ne arvostetut vaaleanpunaiset lukusukat tupsahtaisivat.

Jos minulle, niin koko olisi 38.

Leena Hovi

Heli Laaksonen ansaitsisi omat ”tillukkaat”. Aikoinaan Helin Pulu uis -kirja johdatti minut runojen pariin. Heli on viihdyttänyt pitkään minua ja monia muita kirjoilla ja live-esityksillä, myös muualla kuin omalla murrealueellaan. Muutaman kerran olen Helin tavannut ja hänen kanssaan jutustelu oli leppoisaa, ihan kuin oltaisiin tunnettu kauan.

Ja sama lounaismurteella… 😀

Tea

Joten onneksi olkoon Heli Laaksonen! Sinulle lähtee Kirsin Book Clubin villasukat!

Juttumme Helin kirjasta:

Heli oli mukana Tampereen kirjafestareilla joulukuussa 2021.

Äänikirjalukija

Äänikirjalukijat herättävät tunteita, jotkut ihastuttavat, jotkut vihastuttavat. Saimme myös useita ehdotuksia äänikirjalukijoista. Meillä Kirsin Book Clubissa puhutaan paljon eri lukijoista ja vielä enemmän koko äänikirjaprosessista, onhan myös mieheni Martti Ranin äänikirjalukija.

Twitterissä viime vuonna kirjailijasukat saanut Tommi Kinnunen ehdotti Krista Kososta ja 26 ihmistä kannatti ehdotusta. Perusteitakin tuli kommenteissa.

Ehdottomasti! Hieno kirjasi Ei kertonut katuvansa oli Kososen ääneen lukemana todellinen ja elävä taide-elämys. En unohda koskaan.

Viivi Hanne

Joten onneksi olkoon Krista Kosonen! Sinulle lähtee Kirsin Book Clubin villasukat!

Kristalla on myös oma lukupiiri, joka löytyy somesta aihetunnisteella #kristanlukupiiri. Kannattaa seurata!

Kuvakaappaus Kristan instastorysta

Krista on yksi minun äänikirjalukijasuosikkejani ja olen juuri kuunnellut hänen lukemanaan Sally Rooneyn Kaunis maailma, missä olet (siitä myöhemmin lisää). Seuraavista Kristan lukemista kirjoista olemme kirjoittaneet myös blogijutun:

Arvonnassa yhdet sukat ehdottajille

Aivan kaikki ehdottajat eivät olleet jättäneet kengännumeroaan, joka toimi ilmoituksena, että on innokas saamaan myös itselleen Kirsin Book Clubin pinkit sukat. Osallistujista arvoimme sukat Sallille, johon tulemme olemaan yhteydessä sähköpostitse.

Tässä sukkajuttumme tällä kertaa. Ilahdutamme sukilla kirjailijoita ja kirja-alan ihmisiä pitkin vuotta, joten pidämme ehdotuksenne mielessä jatkoa varten.

Kommentit
  1. Salli

Kommentoi