Kari Häkämies ja Rosa Meriläinen: Epäpyhä liitto – eroottinen ekotrilleri

Epäpyhä liitto on mainio yhdistelmä poliittista dekkaria, suuryritysten valtapeliä ja poliisityön kuvausta. Teksti on todella sujuvaa ja mukaansatempaavaa, niin kuin tämän tason kirjailija-ammattilaisilta ja entisiltä kansanedustajilta voi odottaakin.

Kari Häkämiehen ja Rosa Meriläisen yhteisteos esittelee suomalaiseen dekkari-skeneen uudenlaisen naistutkijan, pyörätuolilla liikkuvan Sara Silaksen. Hänen lisäkseen kuvassa on mukana freelance-toimittaja Timo Ruuti.

Epäpyhän liiton toiminta lähtee nopeasti käyntiin Fortumia kovasti muistuttavan suuryrityksen Podex Powerin yhtiökokouksesta. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Björn Wahlroosin näköinen mies ja myös naispuolisessa toimitusjohtajassa on suomalaisesta yritysjohdosta tuttuja piirteitä. Yllättäen toimittaja saa salaisen viestin ja pian Kaivopuistosta löytyy ruumis.

Kari Häkämies, miksi yhteinen kirja Rosa Meriläisen kanssa?

Tapasin Kari Häkämiehen ja kyselin kirjasta ja yhteistyöstä Rosa Meriläisen kanssa. Kari Häkämiehen mukaan ajatus yhteistyöstä syntyi hänen kokeilunhalustaan. Häkämies halusi toiseksi kirjoittajaksi henkilön, jolla olisi erilainen maailmankuva kuin hänellä itsellään. Kansanedustaja-aikoinaan Häkämies edusti kokoomusta, Meriläinen vihreitä:

Henkilö toisi lisäarvoa omasta kokemuspiiristään. En halunnut yhteistyökumppaniksi henkilöä, jolla olisi samat ajatukset kuin itselläni.”

Kari Häkämies

Häkämiehen mukaan kirjassa oleva ”perinteinen” rikosjuoni tuli enemmän häneltä ja Meriläisellä taas on vahvempi osuus esimerkiksi tunnelmakuvauksissa, luontoväen kuvailussa, eroottisissa kohtauksissa ja naisnäkökulman luomisessa. Häkämies kertoo myös, että molemmat kirjoittajat ovat yrittäneet suhtautua kriittisesti niihin tahoihin, joita heidän perinteisesti ajatellaan tukevan. ”Esimerkiksi ekoväen kriittinen analyysi on sellaista, jota minun olisi ollut vaikea kirjoittaa pelkästään Kari Häkämiehenä.”

Toisena syynä yhteistyölle oli myös se, että toivoimme puolin ja toisin uusia lukijoita.”

Kari Häkämies

Yhteistyö olikin Häkämiehen mukaan sen verran onnistunutta, että tätä kirjaa varten kehitetyille henkilöhahmoille on jatkoa luvassa.

Rosa Meriläinen toi mukaan erotiikkaa

Ryhtyessäni lukemaan kirjaa, mietin etukäteen, olisiko helppoa vai vaikeaa erottaa tekstistä, milloin se on Häkämiehen, milloin Meriläisen kirjoittamaa. Osoittautui, että lähes kaikki olisi voinut olla Häkämiehen kynästä. Aivan alussa on eroottinen kohtaus, jossa on niin vahva naisnäkökulma, että arvasin sen Meriläisen kirjoittamaksi. Muilta osin kirjoittajaa on tekstin perusteella vaikeaa tietää.

Kirjassa liikutaan tutusti ja uskottavasti vallan linnakkeissa niin yhteiskunnan kuin liike-elämänkin huipulla. Mukaan on saatu myös Venäjää, Ukrainaa ja energiaa. Kirjailijat tietävät, miten yhteiskunta ja kansalaisyhteiskunta toimivat.

Ainakin Häkämiehen lukijat tulevat olemaan tyytyväisiä uutuuteen. Siinä ovat mukana kaikki Häkämiehen kirjojen hyvät ominaisuudet terästettynä Meriläisen tuomalla naiskuvauksella ja erotiikalla.

Lisää luvassa!

Kari Häkämies on ihailtavan tuottelias kirjoittaja. Maakuntajohtajan päätyönsä ohella häneltä tulee vuodessa 1-2 kirjaa. Häkämies kertoo käyttävänsä kirjoittamiseen arkena ehkä puolitoista tuntia ja viikonloppuisin tuplasti sen. Lukijoilla on jo nyt paljon odoteltavaa. Linnan hämähäkin jatko-osa on juuri lähtenyt kustantajalle ja Epäpyhään liittoonkin on siis odotettavissa jatkoa.

Kirjan tiedot

  • Kari HäkämiesRosa Meriläinen: Epäpyhä liitto
  • Teos 2022
  • 304 sivua / 8 h 27 min
  • Äänikirjan lukija: Lotta Merenmies

Rating: 4.5 out of 5.

Lue myös

Kommentit
  1. Anki

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *