Joulukalenterin 2022 huipennus: kolme Joulun Tietäjää on selvillä!

Joulun 2022 kaikki kalenteriluukut on avattu, pähkinät pureskeltu ja bonuskysymykset ratkottu!

Kirsin Book Clubin yhdeksäs joulukalenteri on siis paketissa. Joulukalenterin luukkuja kävi avaamassa runsaasti kävijöitä (saamme tarkat luvut vain heistä, jotka hyväksyvät evästeet) ja vastauksia tuli kaiken kaikkiaan 3.235 kpl. Oli mukavaa nähdä vastaajien joukossa monta tuttua nimeä, jotka ovat olleet mukana aiempinakin vuosina. Yhtä riemullista oli huomata, että joukossa oli useita uusia, jotka vastasivat joka päivä.

Joulukuussa vietettiin myös Kirsin Book Clubin vuosijuhlaa.

Onnetar suosi päivittäin vain yhtä voittajaa, joten Werner Söderström Osakeyhtiön kustantamoista (WSOY, Tammi, Docendo ja Johnny Kniga) lähetettiin kirja 24 voittajalle. Joka päivä oli yli 100 vastaajaa, mutta eniten vastauksia (227 kpl) tuli silloin, kun arvontapalkintona oli Satu Rämön Hildur-dekkari ja Satun ja Siggan islantilaiset neuleet -kirja. Kannattaa kuunnella podcast-jaksomme, jossa juttelen Satun kanssa ennen kuin vielä tiedettiin, että Hildurista tuli vuoden 2022 kirjallinen ilmiö.

Joulun Tietäjät

Joulun Tietäjä -kisa on joka vuosi ollut tiukka. Ensimmäisinä vuosina kysymyksinä oli tekstilainauksia, mutta nykyään googlettamalla löytää lähes kaikki tekstipätkät, joten meidän on ollut pakko uudistua. Saimme myös palautetta, että moni kävi vain avaamassa luukun, mutta ei uskaltanut vastata, jos ei ollut varma tiedostaan. Niinpä olemme yrittäneet madaltaa kynnystä osallistua (helpohkot monivalintakysymykset) ja korostaa, että kaikki vastaukset ovat mukana arvonnassa.

Samanaikaisesti tiedämme, että seuraajissamme on paljon tietäjiä, joilta syntyy oikea monivalintarivi niin helposti, että siinä ei ole minkäänlaista haastetta. Niinpä olemme tuoneet mukaan bonuskysymykset, jotka ovat mielestämme astetta vaikeampia, mutta eivät kohtuuttomia.

Tietäjät ovat tietäjiä, sillä jälleen löytyi sellaiset Joulun Tietäjät, joilla oli aivan kaikki vastaukset joka päivä oikein! 

Kärjen takana oli useita vastaajia, joilta puuttui piste tai pari eli voittomarginaali oli pieni.

KOLME JOULUN TIETÄJÄÄ

Kerrotaan, että Jeesus-lasta tuli tervehtimään kolme itämaan tietäjää, kolme kuningasta ja joissain perinteissä tietäjille on annettu nimetkin: Caspar, Melchior ja Balthasar.

Kirsin Book Clubin joulukalenterin kolme viisasta tietäjää ovat sen sijaan nimeltään  PeksuTarja ja Tuija – onneksi olkoon! Peksu ja Tarja ovat tuttuja jo aiemmilta vuosilta, heillä kyseessä on jo neljäs perättäinen voitto eli mistään onnenkantamoisesta ei ole kyse. Tuija oli uusi tulokas Tietäjien kunniagalleriassa, tervetuloa!

Tulen olemaan yhteydessä kaikkiin Tietäjiin, sillä heistä jokainen saa valita palkinnoksi ei nyt ihan kultaa ja mirhamia, mutta jonkun kalenterin luukuissa olleen kirjan. Muille annan vinkiksi, että kirja.fi-verkkokaupasta löytyy kaikki palkintokirjamme ja lukemattomia muita laatuteoksia!

JOULUN TIETÄJIEN KUNNIAGALLERIA

 • Jaana (JT 2015, 2019)
 • Jukka (JT 2014)
 • Juniperus (JT 2018, 2020, 2021)
 • Laura (JT 2020)
 • Liisak (JT 2020)
 • Mari (JT 2018)
 • Marjohanna (JT 2020)
 • Paula T (JT 2020)
 • Peksu (JT 2019, 2020, 2021, 2022)
 • Reijo Moilanen (JT 2016, 2017)
 • Tarja (JT 2019, 2020, 2021, 2022)
 • Tea (JT 2017, 2020)
 • Terhi (JT 2017, 2018, 2019)
 • Tuija (JT 2022)
 • Suvi V (JT 2019)

OIKEAT VASTAUKSET JA ARVONNAN VOITTAJA 24.12.

Joulukalenteri on kaupallinen yhteistyö Werner Söderström Osakeyhtiön kanssa.

Jouluaattona arvonnassa oli Riitta Jalosen Omat kuvat. Kirjan voitti Paula T., joka saa minulta pian sähköpostia.

Jouluaaton pähkinässä kysyttiin kaupunkia, jossa Kirkkaus-kirjan päähenkilön esikuva eli kirjailija Janet Frame syntyi ja kuoli. Oikea vastaus oli b) eli Dunedin, Uuden Seelannin eteläsaarella.

Bonuskysymyksessä etsittiin joulupukkia blogin sisältä. Kuva löytyi Alex Schulmanin Polta nämä kirjeet -jutusta, ja kyseiseen kirjaan perustuva elokuva on nyt katsottavissa elokuvateattereissa.

Kuvamme joulupukin henkilöllisyyttä arvuuteltiin. Kuvamme pukin etunimi ei ollut Juhani, vaan Matti. Kerrottakoon sen verran, että meillä kävi kyllä tuttu pukki jälleen, mutta hänellä oli tumpit kateissa ja kun tarkemmin katsotaan, niin hän olikin kuvamme pukin veli!

Päätettäköön tämänvuotinen Kirsin Book Clubin joulukalenteri iloisiin ilmeisiin. Sydämellinen kiitos kaikille osallistuneille!

Me jatkamme kirjoista, tapahtumista ja teatterista kirjoittamista ja arvostamme kovasti, kun kuulemme teistä joulukalentereiden välilläkin. Jos et vielä ole tilannut juttujamme suoraan sähköpostiisi, tee se nyt. Myös podcast-jaksot jatkuvat, ehkä. Kaikki jutut eivät aina päädy blogiin, joten kannattaa seurata Kirsin Book Clubia myös Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja SoundCloudissa. Ilahdumme, jos kommentoitte, tykkäätte ja jaatte! 

Hyvää loppuvuotta ja antoisia lukuhetkiä vuonna 2023!

Yhden runokirjan tilasin lahjaksi itselleni, kun sitä lehdessä ylistettiin. Jo alku tuntui niin hurmokselliselta rauniourkuineen ja lasimaalauksineen, etten vielä jaksanut lukea loppuun, vaan odotan toisenlaista mielentilaa. Nyt vain istuskelen opettajanpöydän ääressä ja juon kuumaa teetä. Pian syön, tai jos en tahdo, en syö.”

Tommi Kinnunen: Pimeät kuut, Joulukuu, sivut 143-144

Kalenteri poistuu blogista loppiaisena 6.1.2023, ainoastaan Tietäjä-tiedot jäävät näkysälle. Tavataan näissä merkeissä taas joulukuussa 2023!

Kommentit
 1. Reijo Moilanen
  • Avatar photo Kirsi Ranin
   • Arja Liimatainen
    • Avatar photo Kirsi Ranin
 2. Helena Kittilä
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 3. Aijahelen
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 4. Helena RS
  • Avatar photo Kirsi Ranin
 5. Leena Hovi
  • Avatar photo Kirsi Ranin

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *