Hyvää ystävänpäivää – Kirsin Book Club lahjoittaa lukusukat kolmelle suosikille

Hyvää ystävänpäivää!

Lahjoitamme jo kolmatta vuotta peräkkäin lukusukkia kirjailijoille ja muille kirja-alan toimijoille ystävänpäivälahjaksi. Sukkia lahjoitetaan ympäri vuoden kirjailijoille, jotka ovat esimerkiksi lukupiirin tai Kirsin Book Clubin podcastin vieraana. Pari päivää sitten sukat sai Sinikka Vuola, joka vieraili Laura Lindstedtin kanssa Kirsin Book Clubissa kertomassa kirjastaan 101 tapaa tappaa aviomies (loistava kirja, mutta ei ehkä juuri ystävänpäivänä).

Valintaraati, johon kuului myös Kirsin Book Clubin villasukkien kutoja Raila Luhtala, kokoontui ja kävi läpi kaikki ehdotukset ja niiden perustelut. Pelkällä nimellä ei pitkälle päässyt, vaan perusteita piti olla.

Suurkiitos kaikille lukusukkia kirjailijoille, kääntäjille ja äänikirjan lukijoille ehdottaneille. Saimme kaiken kaikkiaan lähes 80 ehdotusta, kun laskimme yhteen blogiin ja eri Kirsin Book Clubin somekanaviin ja Facebookin kirjallisuusryhmiin tulleet ehdotukset.

Päädyimme antamaan sukat kahdelle kirjailijalle ja yhdelle suomentajalle. Sekä tietenkin arvoimme kaikkien meille kengännumeronsa ilmoittaneiden kesken yhdet sukat.

Lukusukat kirjailijoille: Kaari Utrio & Paula Nivukoski

Muutamat kirjailijat saivat lukijoiltamme useita ”ääniä”. Valitsimme heistä Kaari Utrion ja Paula Nivukosken, joita ehdottajat perustelivat erittäin pätevästi!

Kaari Utriolle sukat elämän pituisesta kirjallisuustyöstä. Koska eläköön vanhat osaavat ja ajattelevat naiset! 80-vuotias kirjailija on kirjoittanut useita kymmeniä romaaneja ja tietokirjoja, ollut ja on edelleen naisten oikeuksien puolustaja ja yhteiskuntakriitikko, jolla on tänä päivänäkin painavaa sanottavaa. Vaikka hän on kertonut lopettaneensa romaanien kirjoittamisen v. 2017 ilmestyneeseen kirjaan, kirjoittaa hän edelleen mielenkiintoisia tarinoita sosiaalisessa mediassa.

Ehdottaja Raisaleena Tokkola

Viime kesänä juhlistimme lukupiirissä Kaari Utrion 80-vuotispäivää lukemalla hänen tuotantoaan ja kirjoittamalla kahdeksasta hänen kirjoittamastaan kirjasta blogijutun. Olemme myös kuunnelleet häntä messuilla ja mekin seuraamme hänen mielenkiintoisia postauksiaan Facebookissa.

Hyvää ystävänpäivää Kaari Utrio, lähetämme sukat sinulle Somerolle!

Toiset sukat lähetämme Paula Nivukoskelle, joka on lukupiirillemme uusi tuttavuus.

Ehdotan sukkia kirjailija Paula Nivukoskelle. Hänen kirjojensa kaunis kieli, tarkkasilmäinen ihmiskuvaus, murteen ja pohjalaisen mielenmaiseman hallinta ja kaikesta välittyvä lämpö tekevät hänen teoksistaan oikeita aarteita.

Kaisa Viirimäki

Paula sai monta mainintaa, joten hän saa sukat ja me lupaamme lukea hänen uuden kirjansa Kerran valo katoaa, jonka kannessa on ihan samoja sävyjä. Kirja kuvaa ihmissuhteita jatkosodan aikana.

Hyvää ystävänpäivää Paula Nivukoski, lähetämme sukat sinulle Pohjanmaalle!

Lukusukat suomentajalle

Kirsinbookclubilaiset arvostavat suuresti suomentajia ja ilahduimmekin kovasti, että ehdotusten joukossa oli useita suomentajia mainittuna. Valitsimme tällä kertaa Kersti Juvan, joka on suomentanut esimerkiksi Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulon. Kirja on aivan täydellinen romanttinen kirjakumppani ystävänpäivänä!

Ylpeys ja ennakkoluulo Kersti Juvan uutena suomennoksena.

Minun ehdotukseni villasukkien saajaksi on kääntäjä Kersti Juva. Joulun pyhinä etsin jotain rentouttavaa luettavaa ja käteeni osui pitkästä aikaa Dorothy L Sayersin Juhlailta. On ihanaa, kun käännöskirja on käännetty kauniiksi suomeksi, jonka teksti ilahduttaa lukijaansa. Vaikka alkuperäinen teos on vanha, teksti on silti käännetty nykyaikaiselle suomelle kadottamatta alkuperäisen teoksen tunnelmaa. Kerstillä on ainutlaatuinen ote käännöstyöhönsä ja hänen pitkä uransa on tehnyt ainakin minuun vaikutuksen. Yllätyin, kun huomasin, että hyllystäni löytyy sekä hänen ensimmäinen käännöstyönsä, Robert Van Gulikin Kiinalaiset kultamurhat että (käsittääkseni) uusin Jane Austenin Järki ja tunteet -teoksen uusintakäännös vuodelta 2020. Viime vuonna Kersti vietti uransa 50-vuotisjuhlavuotta. Hän asuu puolet ajastaan Englannissa, jossa minun kokemukseni mukaan lattiat ovat kylmiä, joten villasukat ovat varmasti tarpeen. Lisäksi kääntäjän työ on usein aliarvostettua ja jotkut kustantajat oikaisevat käännöstyön laadussa, mikä on harmillista.

Tuija

Hyvää ystävänpäivää Kersti, lähetämme sukat sinulle vaikka Englantiin!

Lukusukat Kirsin Book Clubin ystävälle

Lupasimme myös yhdelle Kirsin Book Clubin ystävälle lukusukat ja tässä etenimme täysin arpomalla. Sukkaonni osui Vesa Virtaselle, jolle lähtee omat sukat kokoa 43, kunhan ensin saamme hänen osoitteensa.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille Kirsin Book Clubin lukijoille!

Minäkin sain kirjailijasukat Lukupiiri-kirjan julkkareissa. Sukkia ojentaa Raila Luhtala, jonka puikot ovat suihkineet sukat kaikille lukupiiriläisille ja yli kolmellekymmenelle kirjailijalle tai kirja-alan vaikuttajalle.

Kirsin Book Clubin lukusukat on annettu seuraaville kirjailijoille ja kirja-alan toimijoille:

 1. Mia Kankimäki
 2. Minna Eväsoja
 3. Hanna-Reetta Schreck
 4. Kim Thuy
 5. Sofie Sarenbrandt
 6. Viveca Sten
 7. Laura Lindstedt
 8. Kaisa Nummela
 9. Satu Roos
 10. Matti Laine
 11. Anniina Tarasova
 12. Riitta Jalonen
 13. Anna-Riikka Carlson, kustantaja, WSOY
 14. Max Seeck
 15. Tommi Kinnunen
 16. Satu Vasantola
 17. Peter Sandström
 18. Jaana Nikula, suomentaja
 19. Elina Backman
 20. Kirsi Ranin
 21. Sanna-Mari Hovi
 22. Reetta Miettinen, viestintäjohtaja, WSOY
 23. Outi Mäkinen, kustantaja, Tammi
 24. Arttu Tuominen
 25. Heli Laaksonen
 26. Krista Kosonen, äänikirjalukija
 27. Johanna Tolonen, toimitusjohtaja Finlandia-talo
 28. Suvi Ahola
 29. Nenne Hallman
 30. Ina Ruokolainen
 31. Anja Erämaja
 32. Satu Rämö
 33. Vera Vala
 34. Sinikka Vuola
 35. Kaari Utrio
 36. Paula Nivukoski
 37. Kersti Juva
Kommentit
 1. Marja Toppila

Kommentoi