Pauliina Susi: Yksityisalue – lentoemännästä kuoriutuu nokkela salapoliisi

Pauliina Susi osaa kepeiden dekkarien kirjoittamisen! Sellaisten, joissa juonenkäänteet ovat ennemmin hymyilyttäviä kuin karmaisevia ja joissa tavalliset ihmiset löytävät itsestään aivan uusia kyvykkyyksiä. Näin oli hänen Leia Laine -sarjassaan ja samalla tyylillä edetään myös uudessa sarjassa, jonka päähenkilönä on työttömäksi joutunut lentoemäntä Tuulia Raja.


Lue Kirsin jutut Leia Laine -sarjasta:


Mikä on dekkarin rikos ja kuka sitä selvittää?

Aluksi ei ole mitään rikosta, ainoastaan vanha rouva, joka tarrautuu lennolla lentoemäntä Tuulia Rajan käteen ja kertoo pelkäävänsä henkensä puolesta. Tuulia pistää naisen kommentit turbulenssin piikkiin kunnes seuraavana päivänä lukee lehdestä, että kyseinen nainen, paikallinen teollisuusneuvos, on löydetty kuolleena. Kiinnostavuusastetta lisää se, että Tuulia on juuri viettänyt yön teollisuusneuvoksen pojan kanssa.

Kuolemantapaus ei edes vaikuta rikokselta, mutta Tuulia reippaana ihmisenä ilmoittautuu poliisille ja sotkee lusikkansa muutoinkin tapauksen soppaan.

Ovatko dekkarin henkilöt uskottavia / kiinnostavia?

Tuulia Raja on virkistävä tyyppi! Hänessä on monia stereotyyppisiä lentoemäntäpiirteitä, sekä hyvässä että pahassa. Tuulia on esimerkiksi hamstrannut asuntonsa täyteen parfyymejä ja kankaita maailmalta, mutta yllättävien tilanteiden tullessa eteen hän käyttää lentoemäntien superaseita ja selviytyy hienosti.

Tuulian ympärillä on muitakin herkullisia tyyppejä. Työkaveri Lasse Lund on jokanaisen paras homoystävä. Tuulian äiti on energinen eläkeläinen, joka pistäisi mielellään tyttärensä asiat järjestykseen. Kuolintapauksen selvittelyssä Tuulian kumppanina on melkoisen ärsyttävä salapoliisi, todellinen setämies, jossa onneksi on myös ripaus sydämellisyyttä.

Onko Yksityisalueen juoni vetävä?

Juoni etenee rivakasti ja mukana on sopivasti muitakin kuin rikoselementtejä. Kirja on nopealukuinen ja jännite sekä hulvattomuus pysyvät koko matkan mukana.

Onko dekkari raaka, ahdistava tai pelottava?

Hyvä Cozy Crimen edustaja, ei ole pelottava eikä ollenkaan raaka.

Herättikö dekkari sinussa ajatuksia? Koskettiko?

Tämä oli hyvän mielen kirja, joka paikoin ennemminkin hymyilytti kuin kosketti. Lentoemäntien monitaitoisuuden esiintuominen oli myös plussaa.

Suositteletko ja kenelle?

Suosittelen kaikille leppeän viihdedekkarin ystäville. Erityisesti kaikille matkailualan ihmisille, vaikka Yksityisalueen tapahtumat sijoittuvatkin Tuusulaan!

Ja parasta: kustantajan sivujen mukaan Tuulia Raja -sarjan kakkososa ilmestyy jo elokuussa 2023!

Kirjan tiedot

  • Pauliina Susi: Yksityisalue
  • Tuulia Raja -sarjan 1. osa
  • Tammi 2023
  • 283 sivua / 7 h 28 min
  • Äänikirjan lukija: Krista Putkonen-Örn

Rating: 3.5 out of 5.

Kirsin Book Club osallistuu 5.-18.6.2023 kirjabloggareiden perinteiseen dekkaritapahtumaan. Tilaa uudet jutut suoraan sähköpostiisi!
Lue myös muut juttumme dekkariviikoilla:

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *