Markku Kaskela & Tomi Kontio: Vaelluksia Italiassa – erinomainen matkakirja myös nojatuolimatkailuun

Matkaoppaita ei enää tarvita, eläköön matkakirjat! Kaikki matkalle tarvittava tieto ja menovinkit löytyvät helposti netin kautta, (…)

Sara Stridsberg: Rakkauden Antarktis – kun jäljellä on vain kuolema

”Nyt olen ikuisuudessa jossa minua ei ole.” Sara Stridsbergin Rakkauden Antarktiksen kertoja on kuollut. Jos noudatan (…)

Soki Choi: Suolistovallankumous – näin suolistobakteerit vahvistavat aivojasi & kimchiresepti testissä

Suolisto ei vaikuta ensikuulemalta erityisen kiehtovalta keskustelunaiheelta. Kun ruotsalainen, korealaistaustainen Soki Choi alkaa kertoa suolistobakteereiden merkityksestä (…)

Marjan vuosi oli täynnä kulttuuria ja kokemuksia

Olen lukenut tänä vuonna enemmän kuin koskaan. Kirjojen määrä on lisääntynyt, koska olen kuunnellut paljon äänikirjoja. (…)

Pirjo poimi vuosikatsaukseensa paljon teatteria

Kirsin Book Clubin Pirjolla on vapaa-ajankoti Ypäjällä, ja paikkakunnan maineikas kesäteatteri on hänelle rakas harrastus. Paljon (…)

Päivin vuosikatsauksessa musiikkia, kirjoja ja matkoja

Kirsin Book Clubin ”turkulaisvahvistus” Päivi Jääsaari on musiikin ystävä ja niinpä hänen kulttuurivuotensa 2019 kohokohdista löytyy (…)

Sydämet vuoden 2019 kirjoille ja kulttuurielämyksille

Kotimaisen kaunokirjallisuuden vuosikerta 2019 oli erinomainen. Yritin rajoittaa kotimaisten kirjojen kärjen kolmeen, mutta en onnistunut. Hyviä (…)

Vuoden 2019 kirsikat – kirjoja, kirjailijoita ja muuta kulttuuriantia

Vuosi 2019 oli harrastusmielessä hyvin aktiivinen ja pääsääntöisesti tiedät, mitä luin ja mihin osallistuin, jos seuraat (…)

Monika Fagerholm: Kuka tappoi bambin? – vaikeneminen rikkoo

Lucian päivänä 13. joulukuuta kokoonnuimme juhlimaan lukupiirimme 9. syntymäpäivää. Kirjaksi olimme vaihtaneet aikaisemmin sovitun tilalle Monika (…)

Lucia Berlin: Ilta paratiisissa – ”tärkeintä on hyvä tarina”

Joulu katolla? Suomen leveysasteilla tämä vaihtoehto ei tulisi mieleen, vaikka kuinka vihaisi joulua ja aviomiehen toilailuja (…)

Podcast #12: Kulttuurikaupunki Pietari – kätevästi junamatkan päässä

Pistäydyimme Pietarissa pidennetyn viikonlopun kulttuurimatkalla. Matkaseurueessamme olivat Airi ja Jukka, jotka ovat molemmat käyneet sekä Leningradin (…)

Joulun Tietäjät 2019 – täydellisellä rivillä voittoon!

Hei rakkaat Kirsin Book Clubin joulukalenterin seuraajat, onpa jälleen ollut mukavaa odottaa joulua kanssanne! Kirjojen arvuutteluun (…)

Joulukalenteri 24.12. – arvonnassa Ensimmäinen nainen

Rakkaat lukijat! Onpa ollut taas mukavaa odotella joulua kanssanne. Joulukalenteria on käyty kurkkaamassa yli 75.000 kertaa (…)

JUTTU TUTUSTA: Ohjaaja Taru Mäkelän lukuvinkit

Taru Mäkelä on onnellinen nainen. Hänen uusin pitkä elokuvansa, ilman Elokuvasäätiön taloudellista tukea tuotettu Täydellinen joulu, (…)

Joulukalenteri 23.12. – arvonnassa Amalian rakkaus

Eilisen sunnuntain 22.12. oikea ratkaisu aiheutti monelle päänvaivaa. Useat olivat ehdottaneet Finlandia-ehdokkaana ollutta Hanna-Riikka Kuisman Kerrostaloa, (…)

Joulukalenteri 22.12. – arvonnassa Rakkauden Antarktis

Eilisen lauantain 21.12. oikea ratkaisu oli Karoliina Timosen Kirjeitä Iijoelle: Kalle Päätalon elämän naiset. Eli mies, (…)

Joulukalenteri 21.12. -arvonnassa Jo Nesbøn Veitsi

Eilisen torstain 20.12. oikea ratkaisu oli Joel Haahtelan Adélen kysymys. Tämä olikin visaisempi pähkinä purtavaksi kuten (…)

Jouluvalmisteluja vauhdittamaan äänikirjavinkkejä #5

Kokemusta on! Siivous sujuu sutjakkaammin ja ruuanlaitto ei rasita, kun samalla kuuntelee äänikirjaa. Usealle meistä jouluaattoa (…)

Joulukalenteri 20.12. – arvonnassa Tyttö joka eli kahdesti

Eilisen torstain 19.12. oikea ratkaisu oli Sofie Sarenbrantin Avoimet ovet. Kun dekkari julkaistiin suomeksi, Sofie kävi (…)

David Lagercranzt: Tyttö joka eli kahdesti – R.I.P Lisbeth Salander

Eihän minun pitänyt enää tarttua David Lagercrantzin kirjoittamaan Millenium-sarjan jatko-osaan, kun olen aiemmat kaksi osaa blogikirjoituksissani (…)

Joulukalenteri 19.12. – arvonnassa Veitola

Eilisen 18.12. joulukalenterin oikea ratkaisu oli Caitlin Moranin Kuinka olla kuuluisa. Ihan käsittämättömän hyvin te tiedätte. (…)

Joulukalenteri 18.12. – arvonnassa Kuningaskobra

Eilisen 17.12. joulukalenterin oikea ratkaisu oli Katja Kärjen upea esikoisromaani Jumalan huone. Vahva tarina kolmen sukupolven (…)

Joulukalenteri 17.12. – arvonnassa Huonossa seurassa

Eilisen 16.12. joulukalenterin oikea ratkaisu oli ruotsalaisen Camilla Greben kolmas saman sarjan dekkari, nimeltään Horros. Tosi (…)

Joulukalenteri 16.12. – arvonnassa Putinin trollit

Eilisen 15.12. joulukalenterin oikea ratkaisu oli Finlandia-voittaja Pajtim Statovcin Bolla, jonka moni teistä tiesikin! Kirsin Book (…)

Kirsin Book Club täytti yhdeksän vuotta – kurkkaa juhliin!

Kirsin Book Club sai alkusysäyksen yhdeksän vuotta sitten, kun Kirsi oli kutsunut synttäreilleen kolmisenkymmentä naista ja (…)

Joulukalenteri 15.12. – arvonnassa Punainen myrsky

Eilisen 14.12. joulukalenterin oikea ratkaisu oli Elina Hirvosen Punainen myrsky. Kirja on myös tänään arvontapalkintona. Onnentonttu (…)

Joulukalenteri 14.12. – arvonnassa Kolme neljästä

Kiitos kaikista Kirsin Book Clubin vuosijuhlan onnitteluista. Vietimme pitkää iltaa, mutta ehdimme myös arpoa voittajan! Eilisen (…)

Kjell Westön Rikinkeltainen taivas – nyt näyttämöllä

Miten siirretään näyttämölle romaani, jonka tarina kattaa useampia vuosikymmeniä ja jossa on paljon henkilöitä? Kansallisteatterin juuri (…)

Joulukalenteri 13.12. – arvonnassa Uskollinen lukija

Eilisen 12.12. joulukalenterin oikea ratkaisu oli Yuval Noah Hararin Sapiens, ihmisen lyhyt historia –teos. Kirjasta on (…)

Joulukalenteri 12.12. – arvonnassa Sydämen asioita

Eilisen 11.12. joulukalenterin oikea ratkaisu oli Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin. Suurin osa vastaajista tiesikin (…)