Barbielle uudet vaatteet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pinkin kirjan salaisuudet – harrastekirjasarjani jatkuu

Minulla on todella paljon myös harrastekirjoja, on puutarhaan, keittotaitoihin, puutöihin, antiikkiin jne. liittyviä kirjoja.

Lankean niihin erityisesti alennusmyynneissä, kun yli 40 euroa maksaneen kirjan saakin yllättäin alle kympillä. Osa kirjoista odottaa vielä avaamattomana perehtymistä ja  kiinnostuksen heräämistä sekä tietenkin harrastamiseen tarvittavaa aikaa. Kaikelle on aikansa, mutta kun ajankohta on sopiva niin sitten harrastus vie mennessään.

Ompele Barbien puvustus -kirjan olen ostanut alennusmyynnistä jo 90-luvun alkupuolella, kun lapsen päiväkodin myyjäisiin tarvittiin tuotteita myytäväksi.  Kirja osoittautui oivalliseksi ale-löydöksi! En oikein innostunut leipojaäidin roolista, mutta Barbie-nukeille oli hauska näperrellä vaatteita (johtuuneeko siitä, ettei itselläni koskaan ollut lapsena Barbieta.)

Pikkuriikkiset kaavat säilyvät kirjan välissä.

Pikkuriikkiset kaavat säilyvät kirjan välissä.

Kirjasta löytyy kaavoja niin juhlien asustuksiin kuin yö- ja ranta-asuihin.  Myös Ken-herra pystytään pukemaan kirjan avulla.  Nykyisin toki verkosta löytyy myös erilaisia kaavoja  Barbien vaatteisiin.

Barbie ja Ken ovat juhlatunnelmissa.

Barbie ja Ken ovat juhlatunnelmissa.

Kenin vaatekaappiin en ole vielä tehnyt täydennystä. Mieluisinta on ehdottomasti tehdä juhlavaatteita.  Siispä uskollisesti olen säästänyt kaikki silkit ja pitsit sekä vanhoja puseroita, joissa on kivoja yksityiskohtia.  Niitä käyttämällä ja sovittamalla kaava-arkista leikattuun kaavaan saa erikoisia asuja.

Kirjassa on todella runsaasti kaavoja, kun vertaa määrää kirjan silloiseen halpaan hintaan. Valmiit vaatteet ovat kirjassa kuvattuina Barbie-nukkien päällä.  Kuvien kankaat ovat itse asiassa aika rumia ja arkisia. Pienet sievät yksityiskohdat puuttuvat myös, ja siksipä vaikutelma on persoonaton. Luovuus peliin ja asuista tuleekin ihan erilaisia.Vähän niin kuin loisi omaa muotia, tosin ompelu on erittäin aikaavievää ja pienet vaatteet vaativat pieniä osia, joita on vaikea löytää kaupoista.

Pirjo

Juhlapukuihin on ihana lisätä yksityiskohtia.

Kirjan kansikin on ihanan vahva pinkki, jonka ansiosta se on helposti löydettävissä kirjahyllystä.  Väri erottuu ja kirjan välissä voi säilyttää helposti leikatut, pienikokoiset kaavat.

 

  • Jette Riisgaard Ternsoe
  • Ompele Barbien puvusto
  • Helsinkimedia, 1995

Kommentoi