Jenni Pääskysaari: Poika sinä olet… vastaa tarpeeseen

Poika sinä olet... kansi

Jenni Pääskysaari kertoi uusimman kirjansa julkistustilaisuudessa olleensa hieman ihmeissään, kun maailma ei ollutkaan valmis hänen keväällä 2015 ilmestyneen kirjansa Tyttö sinä olet… jälkeen, vaan hän sai liki vaatimuksia tehdä myös pojille oma voimakirja. Niinpä keväällä 2016 ilmestyi Jennin Poika sinä olet…

Jenni Pääskysaari. Kuva Dorit Salutskij 2014.

Jenni Pääskysaari. Kuva Dorit Salutskij

Tyttöjen voimakirjan Jenni kirjoitti sydämestään, Poika sinä olet… on vastaus tarpeeseen, joka tuli näkyväksi ja kuuluvaksi Tyttökirjan myötä.

Kirjan julkkareissa kuulimme Jennin itsensä tunnelmat. Hän halusi kirjoittaa positiivisen ja kannustavan kirjan.  Jenni halusi häivyttää poikienkin takaraivoon usein vaikuttamaan jäävän negatiivisen palautteen, joka jää kalvamaan ja pahimmillaan muuttuu kokijansa totuudeksi.

Artulle

Oman 11-vuotiaani kanssa olen myös huomannut, että kannustuksen lisäksi lapsi ja nuori kaipaa aikuiselta aitoa paneutumista ja kiinnostusta. Meillä ei pelkällä hyminällä pitkälle pötkitä, vaan tarvitaan myös tiukkaa analyysia harkkojen tai pelin kulusta! Jos siis saisin toivoa, Jennin seuraava kirja olisi opaskirja aikuisille siitä, miten tärkeää on antaa lapselle keskittynyttä aikaa ja tehdä yhdessä sekä puhua myös vaikeista asioista.

Mikko Kuustonen ja Tarja

Mikko Kuustonen ja Otavan Tarja Kopra.

Oman elämänsä sankareista meille kertoi Mikko Kuustonen omaan lämpimänhauskaan tyyliinsä. Mikon tarinoista välittyvä elämän ja persoonien kirjo toi hyvän mielen. Se pisti minut myös miettimään, miten tärkeää on se miten asioihin suhtaudumme, usein paljon tärkeämpää kuin se, mitä oikeastaan tapahtuu.

tanssi 2

Julkkareille tarjosi puitteet ja upean ohjelman Anitra Ahtolan Tanssikoulu DCA. Katutanssiryhmä New Style Busters valloitti esityksellään. Nämä pojat saavat tanssia sydämensä kyllyydestä kenenkään sitä kyseenalaistamatta! Anitra vahvisti, että onneksi maailma on tältä osin muuttunut paremmaksi paikaksi. Aivan omaa luokkaansa oli juuri jazz- ja modernin tanssin maailmanmestaruuden (!, näittekö tätä uutisoitavan lehdistössä?) voittanut Alex Komulainen, jonka liitävänkeveää ja tarkkaa liikekieltä oli amatöörikuvaajan mahdoton vangita. Huikea esitys, pistäkää nimi muistiin!

Otavan Tarja Kopra ja tanssikoulun vetäjä Anitra Ahtola

Otavan Tarja Kopra ja tanssikoulun vetäjä Anitra Ahtola

Poika sinä olet… on saatavissa myös Jennin itsensä lukemana äänikirjana.

0GLU_Poika,_sinä_olet_.indd

Lue myös:

  • Jenni Pääskysaari
  • Poika sinä olet...
  • Otava, 2016
  • ISBN 9789511296270

Kommentoi