Katherine Pancol: Mimmit 2 – tarina jatkuu

Mimmit 2 on keskimmäinen osa Katherine Pancolin trilogiaa.

Mimmit 2 on keskimmäinen osa Katherine Pancolin trilogiaa.

Pyysin tunnustautuneelta Katherine Pancolin kirjojen tykkääjältä, Aikilta, tuntemuksia Mimmit-trilogian kakkososasta (kääntänyt Marja Luoma). Ensimmäisen Mimmit-osan arvion ja Katherine Pancolin terveiset voit lukea tästä.

”Mimmit 2 on taattua Pancolia. Vaikka ensimmäisen Mimmien jälkeen pelkäsin, että Ray tulee uniini, niin silti odotin toiselta kirjalta, että kuulen hänestä ja muista Katherine Pancolin luomista uusista ihmisistä tässä jatko-osassa lisää. Mutta ei, tässä toisessa osassa pitäydytään enimmäkseen vanhojen tuttujen, jo Krokotiilin keltaisista silmistä esiteltyjen Josephinen ja hänen tyttäriensä Hortensen ja Zoen maailmoissa. Stellan ja Rayn kuulumisia pitää edelleen odottaa Mimmien kolmannen osan suomentamiseen asti.

Pancol rakentaa koukuttavia henkilökuvauksia. Kerronta on terävää, hauskaa ja sujuvaa. Tämän kirjan jälkeen haluan ehdottomasti tietää lisää Jelenan ja Calypson elämästä.

Kirja ei jättänyt merkittävää muistijälkeä, sillä muutaman päivän päästä lukemisesta en muistanutkaan enää juonta. Mutta kun tartuin kirjaan uudelleen ja hieman selaisin, niin pääsin takaisin tunnelmaan. Kirjan lumous ei sinänsä ollut kadonnut, mutta yksittäiset tapahtumat eivät olleet kirkkaana mielessä. Aion tietenkin lukea myös Mimmit 3! Mikäli Rayn ja hänen vaimonsa tai Jelenan ja Calypson tarina ei jatkukaan siinä, niin koukuttuneena odotan Pancolilta uusia jatko-osia.”

Kiitokset arviosta Aikille!

Kustantanja Bazarin sivujen mukaan Mimmit 3 ilmestyy syyskuussa 2015.

Turun Kirjamessuilla 2014

Turun Kirjamessuilla 2014 Katherine Pancol kertoi Kirsin Book Clubin Kirsille ja Minnalle, että Mimmit-trilogian kaikki kolme osaa pitäisi suomentaa mahdollisimman nopeasti, jotta tarina ei jää kesken!

 

  • Katherine Pancol
  • Mimmit 2
  • Bazar, 2015
  • Muchachas 2,
  • ISBN 9789522792402

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *