Mirva Saukkola: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta

Kirsi ja Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta

Kirsi ja Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta

Tara Jarmon -putiikin omistaja Tuija Holmström on jo useamman kerran järjestänyt kirjallisia iltoja asiakkailleen, joissa Kirsin Book Clubin naiset ovat saaneet olla ”esikeskustelijoina” kirjailijan kanssa. Marraskuisena iltana käsittelimme Mirva Saukkolan tuoretta Kaikki mitä olen aina halunnut tietää pukeutumisesta. Enpä ole kertaakaan aiemmin miettinyt niin tarkkaan, mitä laitan päälleni, kun olen menossa keskustelemaan kirjasta!

Tuija Holmström Mikonkadun Tara Jarmon -putiikkinsa ovella Helsingissä

Tuija Holmström Mikonkadun Tara Jarmon -putiikkinsa ovella Helsingissä

Päädyin Tara Jarmonin ruudullisiin housuihin ja tummansiniseen jakkuun kunnianosoituksena emäntäämme kohtaan. Koska olin juuri lukenut Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta -kirjan, niin valitsin kaulaani helmet:

Huonosti nukuttu yö takana? Unohda mantra helmien tätimäisyydestä. Todellisuudessa valkoiset helmet heijastavat kasvoillesi valoa, joka nuorentaa kokonaisuutta.

Valitsin myös valkoisen silkkipaidan, vaikka kirjan mukaan se onkin hieman tylsä suorien housujen kanssa. Mutta onneksi kamelinvärinen ulsterini oli kirjan mukaan klassikko. Ja matalat kenkäni olivat linjassa kirjailija Mirva Saukkolan kenkien kanssa.

Mirva Saukkola

Mirva Saukkola

Mirva on filosofian tohtori, joka on kirjoittanut väitöskirjansa lastenkirjallisuudesta. Itse hän on kirjoittanut jännäreitä, pakina & resepti -kirjoja ja suositun Etiketti-kirjan, jota on nykyaikainen tapaopas sisältäen netiketin ja petiketin. Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta on sulava jatko sarjaan tarjoten kiinnostavan katsauksen naisten tyylin peruselementteihin. Mirva käsittelee garderobin hatuista ballerinoihin, farkuista hääpukuun. Mukaan mahtuvat myös käsilaukut, huivit, korut ja parhaat vaatteidenhoitovinkit.

Putiikissa oli paljon asiakkaita kuuntelemassa keskusteluamme. Oikealla Kirsin Book Clubin Maija-Riitta ja Sasu.

Putiikissa oli paljon asiakkaita kuuntelemassa keskusteluamme. Oikealla Kirsin Book Clubin Maija-Riitta ja Sasu.

Mirva on täydentänyt kirjaa myös ammattilaisten mielipiteillä. Nämä pikkupätkät, joissa esimerkiksi Anne Kukkohovi, Jenni Dahlman, Maria Veitola ja Janina Fry kertovat omia salaisuuksiaan, monipuolistavat kirjaa entisestään. Parasta on, että neuvot ovat käytännöllisiä ja sovellettavissa suoraan arkeen. Kaikessa painotetaan, että laadukkaat valinnat ovat ajattomia ja pitkäikäisiä. Kirjassa sitä ei lue, mutta mieleen nousee mummoni motto: köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

Kuuntelemassa oli tyylikkäitä ladyja.

Kuuntelemassa oli tyylikkäitä ladyja.

Kysyin Mirvalta, mitä hän suosittelisi työpukeutumiseksi alalle, jossa ollaan pukeutumisessa melko konservatiivisia. Sanoin, että en voi laittaa leopardipaitaa ja turkiskaulusta, vaikka kuinka haluaisin! Hänen neuvonsa oli hankkia hyvin leikattuja jakkuja, alle raikkaita vaaleita paitoja, jotka voivat olla vaikka pitsiä tai t-paita. Hän korosti, että jos mennään varmuuden polulla liian pitkälle, niin se on tylsää ja viestittää

että henkilöbrändi ei ole mielenkiintoinen, joten ehkä henkilön edustama yritysbrändikään ei ole sen kummempi.

Mirva kehotti välttämään työelämässä liikaa paljasta pintaa, turkiksia ja symbolikoruja.

Sasu Heikkilä

Kirsin Book Clubin Sasu Heikkilä

Mirva korosti kuitenkin kontrastia. Kiinnostavin yhdistelmä syntyy yllätyksestä ja siihen kirjasta löytyy runsaasti käytännön esimerkkejä. Pukeutumisen lisäksi tärkeää on täydentää vaikutelma sopivalla meikillä ja tuoksulla. Kirjassa on esitelty niin klassikkotuoksut kuin huulipunatkin. Tärkeintä kuitenkin on olla oma itsensä, ilmentää pukeutumisellakin omaa persoonaa, Mirva kommentoi.

Herkkuja ja juomana luxemburgilainen kuohuviini Bernhard-Massard.

Herkkuja ja juomana luxemburgilainen kuohuviini Bernhard-Massard.

Vielä lopuksi Mirvan mieleenpainuvin vinkki: kasvojen lähelle valoa kuten Ella Eronen oli aina teatterissa vaatinut. ”Alavalo” piristää meidän kalvakkaat talviolemukset!

Suosittelen kirjaa lahjaksi kaikenikäisille naisille. Nuoremmille opiskeluun, meille kokeneemmille selailuun ja perusasioiden kertaukseen sekä uusien virkistävien vinkkien omaksumiseen. Kirjan lopussa on loistava ”Panosta näihin” -osasto, josta löytyy selkeät ohjeet siitä, mitä vaatekaappiinsa kannattaa hankkia.

Vasemmalta: Tuija Holmström, Kirsi Ranin, Mirva Saukkola ja Maija-Riitta Mustonen.

Vasemmalta: Tuija Holmström, Kirsi Ranin, Mirva Saukkola ja Maija-Riitta Mustonen.

  • Mirva Saukkola
  • Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta
  • WSOY, 2015
  • ISBN 9789510413449

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *