Kirsin Book Club sai alkunsa Lucian päivänä 2010. Kirsi oli juuri muuttanut takaisin Suomeen ja kaipasi kovasti lukupiiritoimintaa, johon hän oli Bangkokissa osallistunut. Niinpä hän kutsui 50-vuotissynttäreilleen naisystäviään eri elämänvaiheistaan ja toivoi lahjaksi lukusuosituksia ja vastauksen kysymykseen, kiinnostaisiko liittyä Kirsin lukupiiriin.

Vierasjoukosta 15 Kirsin ystävää lupautui lukemaan yhdessä ja jakamaan lukukokemuksiaan kuukausittaisissa kohtaamisissa. Ensimmäinen kokoontuminen oli heti tammikuussa 2011 ja silloin luettiin Kirjavaras (Book Thief). Siitä lähtien on kokoonnuttu joka kuukausi, heinäkuita lukuunottamatta, eli luettu vuosittain vähintään 11 kirjaa yhdessä.

Kirjat valitaan ehdotusten ja äänestyksen perusteella. Välillä olemme rajanneet valikoimaa kategorioihin, esimerkiksi kotimainen uutuuskirja, elämäkerta, dekkari tai aasialaisen kirjailijan kirja. Helsingin Kirjamessuilla valitsemme seuraavan tammikuun kirjan. Olemme kuunnelleet myös kustantajien edustajia ja lukeneet heidän ehdotuksiensa perusteella. Päätämme kirjat hyvissä ajoin aina lukukaudeksi (kevät- ja syyslukukausi) kerrallaan. Monasti olemme todenneet, että emme itse olisi ikinä tulleet valinneeksi jotakin kirjaa, joka osoittautuikin sykähdyttäväksi lukukokemukseksi.

Tutustu Kirsin Book Clubin yhdessä lukemiin kirjoihin tästä.

Kokoonnumme vuorotellen toistemme kotona. Meillä on vakiintunut aikataulu, jota pyrimme noudattamaan:
– saapuminen klo 18-
– tarjoilut ja kuulumiset klo 18-19
– kirjakeskustelu klo 19-
– tulevat tapahtumat noin klo 21-

Illan emäntä valmistelee pienen alustuksen kirjasta ja sen jälkeen jokainen kertoo omasta lukukokemuksestaan. Tässä vaiheessa keskustelu jo rönsyilee kirjan eri teemojen ympärillä, mutta pidämme huolen, että kaikki saavat kommentoida. Olemme varsin puheliasta joukkoa, joten hiljaista hetkeä ei tule! Yleensä kirjakeskustelu kestää noin puolitoista tuntia, mutta Jäniksestä jolla on meripihkanväriset silmät keskustelimme neljä tuntia!

Tapaamme myös muiden aktiviteettien äärellä. Olemme olleet Helsingin Kirjamessujen Lukupiirilavalle useamman kerran, samoin Turun Kirjamessuilla. Käymme yhdessä myös teatterissa, elokuvissa, kirjatapahtumissa ja joskus vaikkapa golfilla. Välillä mukana on puolisoita ja lapsia.

Otamme mielellämme kutsuja vastaan uusiin kokemuksiin!

Ole kaupallisissa yhteistyöehdotuksissa yhteydessä Kirsiin: kirsi.ranin@kirsinbookclub.com

Jäsenet

Klikkaa kuvaan, niin saat tietää meistä hieman enemmän!