Bongaa saaristopurjehduksen ihanat kirja-apajat

Högsåra on idyllinen ja luonnonkaunis saari, joka kuuluu Kemiönsaaren kuntaan (luontoon.fi)

Högsåra on idyllinen ja luonnonkaunis saari, joka kuuluu Kemiönsaaren kuntaan (luontoon.fi)

Pienen kauniin Högsåran saaren vierasvenesatamasta löytyi sipulien vierestä kaksi hyllyllistä kirjoja! Ei ehkä ihan lempilukemista mutta kirjoja kuitenkin. Ympäristö täällä on hurmaava ja Farmors Cafen marenkitorttu loistava!

Saariston divari!

Saariston divari! Kejsarhamnenin satamassa on 30 paikkaa. Satamanumero 620, syvyys 4,0 m, kiinnitys:ankkuri.

Suussasulava marenkitorttu

Suussasulava marenkitorttu

Ihana kirjasto löytyi Houtskarin saaresta. Eläköön kirjastot!

Ihana kirjasto löytyi Houtskarin saaresta. Eläköön kirjastot!

Kirjahylly on Nauvon antiikkikaupasta.

Kirjahylly on Nauvon antiikkikaupasta.

Nämä kirjat löytyivät rantavajasta Helsingholmin saaren vierasvenesatamasta. Samassa paikassa satamamaksun sai jättää postilaatikkoon ja kahvit, sämpylät ja pullat maksaa käteisellä puiseen laatikkoon silloin kun myyjä ei ole paikalla. Ihanaa luottamusta!

Nämä kirjat löytyivät rantavajasta Helsingholmin saaren vierasvenesatamasta. Samassa paikassa satamamaksun sai jättää postilaatikkoon ja kahvit, sämpylät ja pullat maksaa käteisellä puiseen laatikkoon silloin kun myyjä ei ole paikalla. Ihanaa luottamusta!

Kastelholman linnan kupeessa Ahvenanmaalla oli purjehduksen kaunein vierasvenesatama. Paikan kruunasi rannasta bongattu kirjakätkö!

Kastelholman linnan kupeessa Ahvenanmaalla oli purjehduksen kaunein vierasvenesatama. Paikan kruunasi rannasta bongattu kirjakätkö!

Päivitys 6. heinäkuuta Kökarista

Kökarin maaseutumuseo on käymisen arvoinen paikka. Useassa rakennuksessa oli saariston elämää koskettavia teemoja, mm vanhoja veneitä ja kalastusvälineitä mutta myös kouluun ja sivistykseen liittyvää. Kuvassa koulukirjoja ja Kökarin ensimmäinen kirjasto. Pienestä on lähdetty liikkeelle. Nykyäänkin tältä saarelta löytyy kirjasto!
Terkkuja täältä myrskyn keskeltä, lomakirja no 7 taitaa olla sylissä loppuillan!

Pienestä on Kökarin kirjasto aloittanut.

Pienestä on Kökarin kirjasto aloittanut.

Ilmaisia kirjoja purjehtijoille.

Ilmaisia kirjoja purjehtijoille.

Koulukirjoja

Koulukirjoja

Päivitys: Terveiset Hellsöstä!

Saariston ehkä hauskin rantautumisnäkymä! Kökarin Hellsön vierasvenesatamassa roikkuu kirppisvaatteet vastaanottamassa veneilijöitä. Valikoimassa oli myös kirjoja ja maksun saa jättää postilaatikkoon!

Rantautumisnäkymä

Rantautumisnäkymä Kökarin Hellsössä.

Purjehduksella saattaa tarvita sekä kirjoja että turkkia.

Purjehduksella saattaa tarvita sekä kirjoja että turkkia.

Terveiset Annikalle!

Terveiset Annikalle!

Päivitys Brännskäristä!

Brännskär

Brännskär

Saaristokierrokseni lähestyy loppuaan. Sympaattinen Brännskär oli taas niitä paikkoja, jossa aamu aloitettiin tuoreilla sämpylöillä ja pullilla. Saunassa oli hyvät löylyt ja jopa huussin ikkunanäkymät olivat vertaansa vailla korkealla mäellä. Kirjahylly jatkoi saaristossa vallitsevaa käytäntöä eli lainaa, tuo tai vie! Ilman lukemista ei tarvitse jäädä – tästä hyllystä lähti mukaan yksi Mika Waltari.

Ilman lukemista ei tarvitse jäädä - tästä hyllystä lähti mukaan yksi Mika Waltari.

Ilman lukemista ei tarvitse jäädä – tästä hyllystä lähti mukaan yksi Mika Waltari.

Viimeinen etappi, Kirjainen – Kirjais!

Mikä onkaan parempi paikka lopettaa saariston kirjahyllykierros kuin Kirjainen! Sataman kunniapaikalle rakenettu ”kirjasto” oli korkean mäen harjalla, josta oli upeat näkymät satamaan. Talon katollakin oli tuolit, jos siellä olisi tahtonut lukea.

Kirjaisten kirjasto

Kirjaisten kirjasto

Vakituisia asukkaita tällä Paraisten saarella on 31 ja kesäasukkaita 250.

Loma on ollut rentouttava ja saariston välittömyyteen on ollut helppo ihastua. Lukeminen kuuluu ehdottomasti veneilyyn, täällä otetaan rennosti ja aikaa on. Pari kirjaa jäi vielä veneen hyllyyn, mutta kahdeksan kirjaa ehdin reissussa lukea – ihanaa!

Satama näkyy ja työt kutsuavat, hyvää lomaa muille!

Kirjainen - Kirjais

Kirjainen – Kirjais

Kommentoi