Marja Aarnipuro: Kuolema catwalkilla – Kaarina Riikonen ratkaisee -sarjan 7. osa

Valitsin viime pääsiäisenä Marja Aarnipuron Kaarina Riikonen ratkaisee -sarjan kuudennen osan lukupiirimme dekkarikimaraan. Ihastuin silloin hyvin samaistuttavaan päähenkilöön ja dekkarin lempeyteen.

Sarjan uusin, seitsemäs osa Kuolema catwalkilla kurkistaa seurapiiritoimittajan arkeen todella aidonoloisesti ja uskottavasti. Se ei tietenkään ole ihme, sillä Marja Aarnipuro on työskennellyt koko uransa toimittajana, myös seurapiiritoimittajana, ja on nyt Apu-lehden päätoimittaja.

Kirjailija Marja Aarnipuro esittelee podcastissamme Kaarina Riikosen kutakuinkin seuraavasti:

Kaarina on vähän yli viisikymppinen, kaksi aikuistumassa olevaa lasta, pitkä avioliitto. Kaarina on toimittajana aika mahdoton. Hän on uhkarohkea, hirveän nenäkäs ja käyttää arveluttavia keinoja päästäkseen päämääriinsä.”

Lukijan kannalta Kaarinan uteliaisuus ja reippaus ovat virkistäviä. Hän kyllä saa udeltua Helsingin seurapiireiltä vaikka mitä paljastuksia, kun sinnikkäästi jaksaa kysellä. Kuolema catwalkilla -dekkarissa Kaarina todistaa omin silmin julkkiksen lyyhistymisen muotinäytöksessä ja on tietenkin sitä mieltä, että hänen pitää ratkaista juttu, vaikka Kaarinan esihenkilö ei suostu antamaan hänelle mitään rikostutkintaan liittyvää toimeksiantoa. Mutta Kaarinalla on kontaktinsa ja keinonsa sekä hyvät yhteydet rikospoliisiin.

Samanaikaisesti rikosylikomisario Anton Koivunen tiimeineen tekee kaikkensa selvittääkseen, mikä johti ex-balettitanssijan, nykyisen taidegalleristin kuolemaan. Haastattelulistalla ovat mm. julkkiskampaaja, Michelin-kokki, iskelmälaulaja, somevaikuttaja ja aatelissuvun jäseniä.

Vaikka kyseessä on sarjan seitsemäs osa, tarinaan pääsee hyppäämään mukaan. Toimituksen ja poliisilaitoksen porukka sekä Kaarinan kotijoukot tulevat tarinan myötä riittävästi esitellyksi. Aiempien osien lukemisesta on tietenkin hyötyä, mutta voit tehdä niin kuin minä: aloitin kuudennesta ja sitten seiska. Koska kahdeksas ilmestyy vasta vuoden päästä, keväällä 2025, päätin aloittaa sarjan alusta, sillä kaikki osat löytyvät sekä ääni- että e-kirjoina.

Kuuntele keskustelumme Marja Aarnipuron kanssa. Se on tallennettu 25.3.2024 A-lehtien pääkonttorissa, joka muistuttaa täydellisesti Kaarinan Viikkolehti-työnantajan toimitaloa. Podcastissa kuulet, mikä onkaan Kaarina Riikonen ratkaisee -sarjassa totta ja mikä tarua!

Jakso on kuunneltavissa alla olevasta linkistä tai suoraan mm. SoundCloudista, Apple Podcasteista ja Spotifysta.

Kuuntele jakso #54: Vieraana Marja Aarnipuro

Kirjan tiedot

  • Marja Aarnipuro: Kuolema catwalkilla
  • Crime Time 2024
  • 315 sivua / 7 h 43 min.
  • Äänikirjan lukee Erja Manto

Rating: 4 out of 5.

Sarjan aiemmat teokset

  1. Maakellarin salaisuus (2017)
  2. Ikäneidon testamentti (2018)
  3. Syöpälääkärin kuolema (2019)
  4. Ottopojan kohtalo (2020)
  5. Surmamäen kirous (2021)
  6. Luolamiehen mysteeri (2023)

Aiemmat 53 podcastia

Katso lista aiemmista Kirsin Book Clubin podcasteista.

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *