JUTTU TUTUSTA: Tiina Ranin – jumppaohjeita & kirjoja

Tiina Ranin kesällä 2015 Näsijärvellä eli Nässyllä.

Tiina Ranin kesällä 2015 Näsijärvellä eli Nässyllä.

Tiina Ranin on liikunta-alan superammattilainen, jonka tunneille jonotetaan ja jonka valmennusasiakkaat kiittävät tuloksista. Olemme tunteneet parikymmentä vuotta, lapsemme ovat serkuksia ja olemme kummeja ristiin. Niin monasti olen suvun mökillä kirjan takaa, lepotuolista, seurannut, kun Tiina lähtee lenkille tai vetää rantakalliolla venyttelyharjoituksen. Jutun lopusta löydät Tiinan ohjeet ryhtiliikkeiksi, joita meidän, jotka vietämme paljon aikaa lukien tai kirjoittaen, kannattaa noudattaa.

Näin Tiina kertoo itsestään:

Olen aikuiseen ikään ehtinyt  liikunnan asiantuntija ja valmentaja.  Koen olevani entistä enemmän kokonaisvaltainen hyvinvointivalmentaja, suunnan näyttäjä, enkä pelkästään fyysinen valmentaja tai ravinto-ohjeiden antaja. Olen vahvasti  luomuliikunnan puolesta puhuja, arkiliikuttaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kartoittaja ja tiennäyttäjä.
 Elän itse, kuten opetan. Puhun niiden asioiden puolesta, jotka olen myös itse hyväksi kokenut.

Mitä luet?

– Juuri nyt yöpöydällä on Anna-Lena Lundbergin Leo sekä Jojo Moyesin Livet efter dig. Pinossa odottaa myös pari ammattikirjallisuutta edustavaa kirjaa, toinen New York Times bestseller Work your brain to change your age ja uusi juoksukirja Brain training for runners.

Missä luet?

– Luen pääasiassa illalla sängyssä. Ja se selittää osin hitaan edistymiseni kirjojen kanssa. Taplaan maksimissaan 10 sivua ja niistäkin kertaan muutaman seuraavana iltana.

Lomalla luen mielelläni ja viime talven Karibian reissulla taisin tehdä ennätykseni; neljä kirjaa kahdessa viikossa. Olen levoton luonne, eikä paikalla olo ole vahvimpia ominaisuuksiani.  Joskus saatan viikonloppuna istua tunnin ja lukea. Toivoisin tekeväni niin useammin.

9789511278009.jpg;jsessionid=9mirnqwnllhw1l20q86mt39un

Mitä suosittelet?

– Olen hyvin kaikkiruokainen kirjojen suhteen. Luotan Ison Omenan kirjaston tätien suosituksiin. Viihdyn kirjastossa muutenkin ja saatan aloittaa monta kirjaa hyllyjen välissä seisoessani.  Suurin osa jää hyllyyn.

Pidän elämänkerroista ja yksi kestosuosikeistani  on edelleen Anne Frankin päiväkirja. Pidän myös Khaled Hosseinin tuotannosta ja jos yksi pitäisi valita suositeltavaksi niin Tuhat loistavaa aurinkoa.

Ammattimielessä voisin suositella tämän päivän ruuhkaelämän pyörteissä kieppuvalle Basam Booksin kirjasarjaa. Titti Holmerin Onnellinen nyt tai David Richon Kuinka olla aikuinen ihmissuhteissa antavat ajattelemisen aihetta.

Tässä kuvataan Tiinan videota, joka löytyy alla olevasta linkistä.

Tässä kuvataan Tiinan videota, joka löytyy alla olevasta linkistä.

Tiinan liikuntavinkit

Tiinan omilta sivuilta löytyy neuvoja ja vinkkejä monipuolisesti liikuntaan ja ravintoon, käy katsastamassa tästä.

Kuvissa olevat videot löytyvät Studio 55:n nettisivuilta, kuten myös Tiinan haastattelu (sisältää linkin tv-haastatteluun).

Nyt nenä hetkeksi irti blogista ja tee ryhtijumppa! Tiinan ohjeet löytyvät tästä.

 

PS. JUTTU TUTUSTA -sarjassa on haastateltu myös muita liikunnan ammattilaisia, katso Jarmo Riskin ja Jari-Pekka Keurulaisen lukusuositukset!

Kommentit
  1. Tiina Ranin
  2. Kia/ Luetaanko tämä?

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *