Podcast #31: Anu Patrakan Rui Santos -sarjan viisi osaa vievät ihanaan Portoon

Dekkarikirjailija Anu Patrakka vastaili kysymyksiini kotitilallaan Porton kaupungin läheisyydessä.

Jos pidät hyvin kirjoitetuista dekkareista, joissa väkivalta ei ole pääosassa eikä lapsia tai eläimiä vahingoiteta, ja joita lukiessaan pääsee sukeltamaan syvälle toiseen kulttuuriin, suosittelen lämpimästi Anu Patrakan Rui Santos -sarjaa!

Aloitin sarjaan tutustumisen uusimmasta, viidennestä osasta nimeltään Häpeän aukio. Ihastuin kovasti ja aloin lukea sarjaa alusta. Seuraavaksi olikin vuorossa Anu Patrakan kutsuminen vieraaksi Kirsin Book Clubin podcastiin.

Kuuntele podcast SoundCloudista, Apple Podcasteista, Spotifysta tai klikkaamalla kuvan nuolta:

Anu tuntee kulttuurin josta kirjoittaa. Hän on asunut Portugalissa lähes kymmenen vuotta. Anu asuu portugalilaisen miehensä ja tämän muistisairaan äidin kanssa karjatilalla ”aivan landella”. Atlantin rantaan tai Porton kaupunkiin ei kuitenkaan ole pitkä matka. Podcastissa Anu kertoo, kuinka portugalilainen naapurusto suhtautuu hänen kirjoittamiseensa.

Anulla on kissa kirjoituskaverinaan. Kuva: Anu Patrakka

Podcastissa Anu kertoo kirjailijan työstään, ja miten hänestä tuli nimenomaan dekkarikirjailija. Keskustelemme myös siitä, miten sarjan päähenkilöksi valikoitui komea, tyylikäs ja sympaattinen portugalilaispoliisi Rui Santos. Osa poliisilaitoksen henkilökunnasta on ollut mukana aivan ensimmäisestä kirjasta lähtien, joten Rui Santosin lisäksi on sarjan edetessä mukava tavata vanhoja tuttuja, jotka selvittävät uusia rikoksia

Podcastissa kuulet myös näiden nelijalkaisten persoonallisuuksien tarinat. Kuva: Anu Patrakka

Rui Santos -sarja on tyylikästä ja portugalialaista kulttuuria avaavaa kerrontaa. Tarinat liittyvät usein yhteisöihin, joissa kaikki tuntevat toisensa, ja monenlaista on saattanut jäädä hampaankoloon. Nämä ovat erinomaista luettavaa/kuunneltavaa juuri silloin, kun haluaa irrota arjesta ja viihtyä hyvän dekkarin ääressä!

Portugalilaista maaseutua. Kuva: Anu Patrakka

Rui Santos -sarjan viisi dekkaria ovat järjestyksessä:

Huomenna sinä kuolet (2017)

Kuolet vain kahdesti (2018)

Syyllisyyden ranta (2019)

Totuuden portaat (2020)

Häpeän aukio (2021)

Katumuksen kallio (2022)

Anu Patrakan kustantaja on Into. Kuvassa koko Rui Santos -sarja.
Kommentit
  1. Tarjuska
    • ritva Valo
      • Avatar photo Kirsi Ranin
  2. Marja-Liisa Finni

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *