Anni Polva 100 vuotta: Anna mun kaikki kestää

Terveisiä Minnalta, joka lukee ruotsalaisessa sisarlukupiirissämme nimeltään Lilla bokklubben i Skåne:

”Luin Anni Polvan Anna mun kaikki kestää junamatkalla , joka kesti 4 tuntia. Kirja oli äärimmäisen helppolukuinen ja lukemista ei riittänyt koko junamatkan ajalle. 

annamunkaikkikestaa-2

Kirjan päähenkilö on Sirpa-Riitta, joka asuu yhdessä ystävättärensä Aulin kanssa. Tytöt tapaavat kesälomalla – Sirpa-Riitan tädin kissanvahtina – kaksi nuorta miestä Lassen ja Tapanin, joista Sirpa-Riitan ihastus Lasse osoittautuu naisten mieheksi, joka oli jo kihloissakin. Tarina on rönsyilevä ja siihen liittyy vielä nimisotkukin, sillä Sirpa-Riitan tätikin on Riitta, jonka mukaan tyttö on saanut nimensä. USA:sta saapuu tädin vanha heila kosioreissulle ja tietenkin hän menee tädissä ja tytössä sekaisin!

Tapahtumat jatkuvat kaupungissa, jossa tytöt joutuvat etsimään uuden asunnon. Asunto löytyy työpaikkaetuna, kun Sirpa-Riitta päätyy unelma-ammattiinsa eli taloudenhoitajaksi. Työnantaja ei katsele kovin suopeasti Sirpa-Riitan ja Aulin yhteydenpitoa Lassen ja Tapanin kanssa. Ja tietenkin Sirpa-Riitta rakastuu työnantajaansa, joka on komea, rikas ja rehti.

Kirja on kuin vanha suomalainen elokuva monella tapaa. Henkilöhahmot ovat erittäin kilttejä, jopa petturi Lasse, joka lopussa auttaa Sirpa-Riitan uutta rakasta etsimään karannutta Sirpa-Riittaa.

Tapahtumat kirjassa ovat pienimuotoisia. Hauskana pidetään sitä, että sankaritar kaatuu ojaan tai naapurin rouva viekoittelee nuorempaa miestä.

Kirja on varmasti parempi vaihtoehto niille nuorille, jotka tykkäävät lukea helppolukuista rakkaustarinaa, kuin monet uudet kevyet rakkausromaanit, jotka pursuavat erotiikkaa. Anna jopa 4/5 tähteä, jos kirjaa arvioidaan erittäin keveiden rakkausromaanien sarjassa, koska tarina on viehättävän vanhanaikainen!

Kirjaa voisi suositella nuorille tytöille , jotka ovat siirtymässä nuorten kirjoista aikuisten kirjoihin.

Anni Polva 100 v

 

Arvio on osa Anni Polvan 100 v -lukutempausta 6.1.2015, johon Kirsin Book Club osallistuu viidellä Anni Polva -kirja-arviolla: 

Myös muissa kirjablogeissa on Anni Polva -arvioita, esimerkiksi Lukulampussa. Oletko  sinä lukenut Anni Polvan kirjoja? Mikä oli sinun suosikkisi?

  • Anni Polva
  • Anna mun kaikki kestää
  • Karisto, 1977

Kommentoi