Podcast #22 – Anniina Tarasova: Kuoleman kulissit

Kuoleman kulissien kannessa on Kristuksen ylosnousemuksen kirkko eli Verikirkko Pietarissa, jonka kuvasin huputettuna lokakuussa 2019.

Anniina Tarasova on kirjoittanut kaksi Pietariin sijoittuvaa mysteeriromaania, joiden päähenkilönä seikkailee omapäinen suomalainen Reija Wren.

Sain Anniina Tarasovan vieraaksi Kirsin Book Clubin podcastiin ja a vot, olipa meillä hauska keskustelu!

Pientä taustaa:

1. Reija Wren: Venäläiset tilikirjani (2018)

Ensimmäinen Reija Wren -mysteeriromaani ilmestyi 2018 ja oli nimeltään Venäläiset tilikirjani. Minä tykästyin kovasti, sillä Reija Wren oli täpäkkä ekonomi, joka työskenteli suomalaisen rakennusyhtiön sisäisenä tarkastajana Venäjällä. Reijassa oli särmää ja suurta uteliaisuutta sekä vetoa epäluotettaviin miehiin, vaikka kotona Turussa odottikin kihlattu. Lue tarkemmin Venäläiset tilikirjani -blogijutusta.

2. Reija Wren: Kuoleman kulissit (2020)

Nyt sarja on saanut jatkoa, kakkososan nimi on Kuoleman kulissit. Kirjan alussa Reija on vaihtamassa työpaikkaa ja on matkustanut yhdysvaltalaisen monialayrityksen strategiapäiville Kyprokselle. Heti ensimmäisen illan aikana alkaa tapahtua, sillä Reijan palkannut Ezra löytyy kuolleena suihkulähteestä. Onko kyseessä onnettomuus vai murha?

Kyproksen poliisia ei erityisemmin kiinnosta ja Reija lähetetään takaisin Pietariin, sillä yrityksellä on suunnitteilla ostaa venäläinen tuotantolaitos. Ennen kauppaa pitää tietenkin tehdä Due Diligence ja se annetaan Reijan hommaksi. Hänen tiimiinsä liittyy suomalainen Miko ja kreikkalainen Anatolia.

Eikä kauaakaan, kun Pietarin konttoriin tupsahtaa myös vanha tuttu Venäläisistä tilikirjoista, joka on nimitetty Reijan pomoksi. Nyt päästään ihmissuhdekoukeroihin! Tästäkin lisää podcast-keskustelussamme.

Juonta en halua avata enempää, kun kyseessä on business-mysteerin lisäksi salaisuuksia Reijan kadonneesta äidistä. Sen voin kertoa, että Reija ei hengaa enää niin paljon expat-piireissä, vaan on muuttanut venäläisen ystävänsä Innan ja tämän poikaystävän kanssa kommunalka-asuntoon. Pääsemme siis tutustumaan tavallisempaan pietarilaiseen arkeen ja tietenkin ihanaan georgialaiseen ruokaan!

Lisää kirjasta saat kuulla Anniinan ja minun keskustelusta. Anniina on tehnyt YouTubeen hulvattoman sarjan kirjallisuusohjelmaa nimeltään Anniinan iltashotit. Sarjassa hän sanoi, että suunnittelee kenties uusia jaksoja nimellä Anniinan aamuhömpsyt ja siksi otin nauhoitukseen Ranin Cognac -pullon mukaan. Keskustelumme loppupuolella Anniina kertoo myös, miten hän kippistää venäjäksi.

Klikkaa kuuntelemaan keskustelumme!

Kirsin Book Clubin podcastia voit kuunnella klikkaamalla allaolevasta kuvasta tai suoraan SoundCloudista, Apple Podcasteista tai Spotifysta.

Minä suosittelen sekä Venäläisiä tilikirjoja että Kuoleman kulisseja kaikille business-maailmassa työskenteleville, kaikille ulkomailla asuneille, kaikille Pietarissa käyneille, kaikille Rei Shimuran ystäville ja kaikille sujuvan ja fiksun viihdekirjallisuuden ystäville!

 • Anniina Tarasova: Kuoleman kulissit
 • Kustantaja: Gummerus, 2020
 • Kansi: Timo Numminen
 • Äänikirjan lukija: Usva Kärnä, 13 h 2 min

Rating: 4 out of 5.

Lue myös muita expat-tarinoita tai Venäjään liittyviä kirjoja

Kuuntele Pietarin reissumme podcast TÄSTÄ.

Katsele Anniinan iltashotit YouTubesta

Kommentit
 1. Minna Vuo-Cho
  • Amma
   • Avatar photo Kirsi Ranin
  • Avatar photo Kirsi Ranin

Kommentoi