Mitä kuuluu Satu Rämö, miltä Hildur-sarjan menestys tuntuu?

Tapasin kirjailija Satu Rämön ensi kertaa kesäkuussa 2022. Hildur oli juuri saapumassa kauppoihin ja teimme sen vuoksi podcastin. Kyselin Satun kirjoittamisestä ja tavoitteista, Islannin ja Suomen parhaista puolista. Olin saanut Hildurin ennakkokappaleen, joten pystyimme myös puhumaan Hildurin ja Jakobin henkilöhahmoista.

Nyt puolitoista vuotta myöhemmin voimme todeta, että hyvin on mennyt. Vanha jakso (podcast #43) tuntuu nyt jopa historialliselta. Satun tavoitteet ovat toteutuneet, oikeastaan ylittyneetkin. Uudessa podcast-jaksossa hän kertoo, että ei vielä usko tuudittautua, että jatkossakin menisi näin hyvin.

Kirsi Ranin ja Satu Rämö Grand Central -hotellissa 31.10.2023

Jututin Satua Helsingissä, Grand Central -hotellihuoneen sängyssä. Tavoitteenamme oli puoli tuntia, mutta tiedäthän sinä, mitä käy, kun kaksi puheliasta pääsee vauhtiin mikrofonin äärellä! Jakso kestää 56 minuuttia.

Hildur-sarjan kolmannen osan eli Jakobin julkkareita vietetään 8.11.2023. En ollut keskustelumme aikana vielä lukenut Jakobia, mutta keskustelemme siitä silti. Tietenkin aion lukea sen heti tuoreeltaan, joten tämä tarina täydentyy.

Klikkaa alta kuvan nuolesta tai kuuntele jakso SoundCloudista, Apple Podcasteista tai Spotifysta. Kuulet vastaukset erimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Montako yötä Satu on tänä vuonna viettänyt hotelleissa?
  • Miten Satun kirjailijuus on menestyksen myötä muuttunut?
  • Mistä Satu ammentaa voimavaroja hurjaan kirjoitus- ja esiintymistahtiin?
  • Mitä Satu saa useimmiten lukijoilta lahjaksi?
  • Mitkä ovat Jakobin teemat?
  • Miten Hildur-sarja jatkuu?

Lue myös

Kirsin Book Clubin Raila Luhtala on kutonut jo neljä islantilaisvillapaitaa Satu Rämön ja Sigga Gylfadóttirin neulekirjan (WSOY 2022) ohjeilla. Kuvassa Meisteri.

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *