Pitkän viikonlopun lukumaraton – katso lukupiirin vinkit

Kirsin Book Clubin kesäperinteeksi on muodostunut kirjabloggareiden lukumaratoniin osallistuminen. Tänä vuonna emme malttaneet odottaa lomakauteen asti, vaan lähdimme mukaan Kuunnellut äänikirjat -blogin maratontapahtumaan helatorstaiviikonloppuna. Lukurupeamassamme lauantaista klo 12 sunnuntaihin klo 12 on mukana ennätykselliset 13 lukupiiriläistä!

Entiseen tapaan, koska elämä ei pysähdy vaikka meneillään on niin tärkeä tapahtuma kuin lukumaraton, teemme matkaa vuorovedoin. Meille määriä tärkeämpää on mukana olo ja yhteinen kokemus. Tämä tällä kertaa Minnan kokoama postaus elää ja kasvaa lukuvuorokauden mittaan, kun kerromme tunnelmiamme maratonin varrelta.

Lämmittelytunnelmia aurinkoisesta iltapäivästä

Heli:

Puutarhatöiden taukolukemisena Steve Berryn The Bishop’s Pawn. Dan Brownin hengessä historiallisiin tapahtumiin kiinnittyviä seikkailuja. Iloisena yllätyksenä tämä tarina vie talvilomani reiteille Floridaan – ajelimme samoja maanteitä vain viisi kuukautta sitten. Tuntuu ikuisuudelta!

Kirsi:

Aamupäivän golfkierroksen jälkeen tartuin Lara Prescottin Tätä ei koskaan tapahtunut -kirjaan ja luin sen viimeiset 30 sivua. Kirja oli minulle erittäin kiinnostava, sillä luin Boris Pasternakin Tohtori Živagon pari viikkoa sitten ja Prescottin kirjan juoni valottaa kirjan kieltämistä, julkaisua ja Nobel-palkinnon saantia. Kerronta etenee 1950-luvun Neuvostoliitossa ja CIA:n päämajassa Washingtonissa. Koukuttavaa ajankuvausta, vaikka ei Živagoa olisi vielä lukenutkaan!

Marja:

Raparperin puhdistusta terassilla ihanassa auringonpaisteessa. Kuuntelussa Anne Swärdin uusin kirja, Jackie. Jälleen kirjan päähenkilö on nuori nainen, joka saapuu Tukholmaan 80-luvun lopussa, tapaa vanhemman miehen ja he aloittavat intohimoisen suhteen joka muuttuu pian joksikin muuksi. Tapahtuu ennalta arvattavaa mutta silti se ahdistaa ja suututtaa. Tätä kannattaa kuunnella valoisina hetkinä.

Minna:

Toukokuun alussa Tammen Keltaisessa kirjastossa ilmestynyt Ta-Nehisi Coatesin Vesitanssija vei mukanaan alusta asti. Kirjan ensimmäisten kappaleiden perusteella on helppo yhtyä teoksen maailmalla saamiin kehuihin. Teksti ei tunnu raskaalta, lauseisiin on kuitenkin tiivistetty niin paljon sanottavaa, ettei tätä kannata lukea ahmimalla vaan harkiten. Paperi-/e-kirja-ainesta siis, jolloin lukija voi päättää tahdin itse.

Varpu:

Juha Hurmeen Niemi siivouksen tukena. Legginseissä ja t-paidassa ei taskua, mutta viinimessuoheistuote pelittää!

Airi:

Haravointi mökillä sujuu äänikirjaa kuunnellen. Aloitin Ulla-Maija Paavilaisen Kirsti Paakkasen Suurin niistä on rakkaus -elämäkerralla, mutta jokin siinä tökkii pahasti. Yhtä ihailua tuntuu olevan. Siirryin Sayaka Muratan Lähikaupan naiseen.

Raila:

Kaappien läpikäynti ylimääräisen tavaran karsimiseksi jatkui tänään siistiyden ja selkeyden teemaan sopivan Anni Saastamoisen mainion Sirkkakirjan siivittämänä. Kuuntelin Pirjo Heikkilän lukeman teoksen puolivälistä loppuun samalla, kun surauttelin papereita silppurista ja kasasin sohvalle tavaraa kierrätyskeskukseen.
Storytel näyttää nykyään kuinka moni kuuntelee kirjaa samanaikaisesti. Hetki sitten Sirkkaa kuunteli 15 + minä.

Piia

Milo-koira turvaa Piian kuuntelua saaressa, jos Vigdis Hjortin psykologinen romaani Perintötekijät käy liian jännittäväksi.

Iltaa kohti
Kirjoista nautiskelu eri muodoissaan on joukossamme hyvässä vauhdissa. Tasaisen vauhdin taulukon mukaan pääsemme maaliin hyvävoimaisina ja henkisesti tukevasti tankattuina sunnuntaina aika tarkkaan klo 12.00
Luodaan vielä ennen kauneusunia katsaus siihen miten lukupiirilästen ilta on sujunut.

Eija:

Tähän sopii e-kirja Enni Mustosen Lipunkantajat, menossa on siis jo toinen osa sarjasta Järjen ja tunteen tarinoita. Leppoisaa korona-ajan lukemista.

Varpu:

Vaihteeksi muotimaailmaa tässä kuussa ilmestyneen esikoisromaanin Hetken Pariisi on meidän johdattamana. Kirjailija Pihla Hintikka on Pariisissa asuva vapaa toimittaja.

Sasu

Sasu kuunteli automatkalla toista tuntia Max Seeckin uran aloittaneen trilogian päätösosaa Haadeksen kutsu. Mökillä rentouttavaksi lukemiseksi valikoitui Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan neljäs osa Helmen sisar.

Titti:

Minulla alkoi kahden viikon loma. Kerttu Juvan Kesäsaari oli lapsuuteni lempikirja, luin sen joka kesä ainakin kerran ja väliin talvellakin. Vuosia sitten lainasin kirjani jollekulle ja kirja ei koskaan palautunut minulle takaisin. Loman alkaessa Kesäsaari muistui mieleeni. Etsin ja löysin ja tilasin netistä. Kesäsaaressa kuvataan vuoden 1890 kesää, Bulevardilla asuva perhe muuttaa kesäksi huvilalle Drumsöseen. Kuten arvata saattaa kirjan suurin lumo oli jo mennyttä. Kirjassa kuvataan tuttuja paikkoja: Myllykallio, Katajaharju, Lauttasaaren kartanosta haetaan mm. maitoa ja perunoita.
Lisäksi luin Hanna Vellingin Kirjosieppoa 46 sivua. Kirja alkoi hyvin, luen sen varmaan huomenna loppuun.
Olemme Seinäjoella, olen tehnyt puutarhahommia ja lisäksi kävimme pyörälenkillä.

Airi:

Kauniin kevätpäivän lopuksi siirryin lukemaan ja kirjana hieno Jenny Erpenbeckin Päivien loppu.

Päivä on ollut lämmin mutta yötä varten tarvitaan lisälämmikettä.

Raila:

Jatkoin naisen nimellä nimettyjen kirjojen kuuntelua aloittamalla Jere Nurmisen Kiira – ehjäksi särkynyt -elämäkertaa. Ensin meikäläiselle pitkällä polkupyörälenkillä ja sitten kotona kutimen & teekupposen ääressä. Huomenna aikainen lähtö kohti Tammisaarta omaa haukiennätystä parantamaan, joten minun panokseni lukumaratoniin päättyy jo tässä kohtaa.

Minna:

Minun iltani oli aika rikkonainen kotihommissa ja pentuja odottavan Coco-koiran parissa, joten jätin Vesitanssijan odottamaan rauhaisampaa hetkeä ja jatkoin Annina Mikaman trilogian toisen osan, Huijarin oppipojan kuuntelua. Kiitokset blogikollega Kirsin kirjanurkalle suosituksesta!
Coco osaa priorisoinnin jalon taidon: juuri nyt riittää kun huolehtii ravinnon (ja herkkujen) saannista ja lepää riittävästi.

Marja:

Operakällarens raparberpaj onnistui jälleen kerran. Resepti pysynyt mukana 80-luvulta lähtien. Jotain herkkua kyllä kaipasi kun kuunteli Jackien loppuun, niin raskas kirja oli. Huomenna jotain iloisempaa kuunneltavaa.

Sunnuntaiaamun loppukiri
Aamu alkoi aurinkoisena, hyvillä mielin toimittelin aamuaskareita ja kuuntelin Huijarin oppipojan loppuun. Hieman oli paikassa hakemista, kun unohdin illalla viimeiseksi kuunnellessa laittaa unikytkimen päälle. Vielä ennen puoltapäivää ja muiden raportteja odotellessa nautiskelin pari kappaletta Vesitanssijaa. Kirjan kuvaama todellisuus on karua, sen kieli on kuitenkin taitavaa ja viisasta.

Kirsi:

Aloitin jo illalla muoti- ja tyyliguru Mirva Saukkolan uutuusromaania Silkkiä, safiireja ja salaisuuksia, mutta en päässyt pitkälle, kun ulkoilun täyttämä päivä nukutti nopeasti. Tempauduin lukemaan kirjaa heti aamulla ja koukutuin välittömästi. Tarina etenee Venäjän vallankumouksen jälkimainingeissa ja nykyajassa. Sivut ovat täynnä kunnon historiaa, mutta myös knoppitietoutta sisältäen etenkin muotimaailman brändejä ja ihmisiä. Tosin ensimmäisten 68 sivun aikana on tullut jo muutama salaisuus ja poliisit kuvioon mukaan. Nyt lenkille ja kirjan tarina saa jatkua äänikirjan muodossa!

Maija-Riitta:

Lukuhaasteessa oli haastetta, kun oli vieraita koko ajan. Kuuntelin Ulla-Maija Paavilaisen Suurin niistä on rakkaus, Kirsti Paakkasen tarina. Olen melko alussa vasta Paakkasen elämäntarinaa, mutta lapsuus, nuoruuden avioliitto ja mainostoimisto Womenan nousu on jo hyvässä vauhdissa.
Lauantaina kuuntelin kotitöitä tehden, kuten liinavaatteita vaihtaessa (josta kuva). Sunnuntaina äänikirja oli seuranani tehdessäni polven kuntoutusliikkeitä.
Kirjan alkuvaiheessa Kirstin lapsuudenkodissa paistetaan lettuja ja lettuja rupesi tekemään mieleni, joten niitä myös meillä tehtiin. Valitettavasti maistuivat niin hyvin, että kuvaaminen tästä herkusta jäi.

Varpu:

Juha Hurmeen Niemen seuraksi muun maan mustikoita aamukahvin kanssa.

Sasu:

Kuunteluni jatkui sunnuntaina Lucinda Rileyn Helmen sisarella. Heinolan mökille lauantaina saapuneet kesäkanat kiittää ja kumartaa.

Piia:

Sunnuntaina kuuntelin Alex Schulmanin Bränn alla mina brev. Oli niin paljon ohjelmaa, että kuuntelu jäi vähäiseksi.

Heli:

Dekkariksi meni, sateen ropistessa seurana Jan Mårtensonin Palatsmordet.

Päivi:

Kävin sunnuntaina Portugalissa Anu Patrakan Totuuden portaiden viemänä.

Hienon kesäisestä, ulos houkuttelevasta viikonlopusta huolimatta lukupiiriläisiltä löytyi aikaa monenlaiseen lukemiseen. Äänikirja kirjan muotona on lyönyt itsensä läpi myös meidän joukossamme, kuunteluminuutit kasvoivat reilusti kaksinkertaisiksi edellisestä maratonista.

Kirsin Book Clubin lukumaratonin tulos:
  • 1.151 luettua sivua
  • 2120 kuunneltua äänikirjaminuuttia eli 35 tuntia 20 minuuttia (BookBeat & Storytel)
Lue myös juttumme aiemmista maratoneistamme:

Kommentit
  1. Satu/ kuunnellut äänikirjat

Kommentoi